Skip to main content

Beter weiden: advies voor weiders

Weidegang doet een beroep op je vakmanschap. Wat komt er bij kijken? Hoe kies je het beweidingssysteem dat past bij jouw situatie?
Hoe pak je het concreet van dag tot dag aan. Onze WeideCoaches staan voor je klaar en helpen om beter te weiden.

Nieuw Nederlands Weiden

Nieuw Nederlands Weiden is dé oplossing voor veehouders die meer vers gras willen omzetten naar melk maar niet veel tijd willen besteden aan weiden. Met Nieuw Nederlands Weiden combineer je een hogere vers grasopname met een goede melkproductie. Samen met je WeideCoach maak je een vliegende start. Nieuw Nederlands Weiden is geschikt voor ervaren weiders en nieuwe weiders.

Prijs: € 431,25 ex BTW

Adviesgesprek

Je WeideCoach helpt je bij het kiezen van een systeem dat bij jou en je bedrijf past. Daarnaast geeft hij je praktisch advies: waar de afrastering en de waterbakken moeten komen, hoeveel percelen je moet benutten voor weiden en voor maaien, hoeveel je moet bijvoeren en hoe je moet bemesten en wanneer je de koeien moet inscharen in een nieuw blok. Dit alles in één overzichtelijk advies zodat je vanaf dag één overzicht hebt over de weidegang.

Prijs: € 575,00 ex BTW

FarmWalk

In groepsverband kom je onder leiding van een ervaren en getrainde WeideCoach 5 keer per jaar bij elkaar. Met je groep leer je over vakmanschap, gras en beweiden en maak je tijdens alle stadia van het graasseizoen een ronde door het gras. Dit breng je direct op je eigen bedrijf in de praktijk d.m.v. een wekelijkse ronde door je grasland. Op basis hiervan kun je gerichte keuzes maken voor de komende dagen, weken en maanden.»video over FarmWalk

Prijs: € 287,50 ex BTW