Skip to main content

De Weideman

De Weideman: Tijd van paddestoelen, herfstblad en… slap gras

29 augustus 2014 Tijd van paddestoelen, herfstblad en… slap gras In de noordelijke helft van ons land werd woensdag en donderdag onder redelijk droge omstandigheden ingekuild. Slechts een enkele insporing leverde dat op. In de onderste helft van het land is vaak sprake van pure wateroverlast en valt aan inkuilen niet te denken en aan weiden soms evenmin. Er komt beter weer aan,...

Lees verder

De Weideman: Peuren in mest

22 augustus 2014 Peuren in mest Midas Dekkers schreef er een boek over: de kleine verlossing. En dit voorjaar kregen we spotjes te horen die ons ‒subtiel en beschaafd‒ opwekken om achterom te kijken als we klaar zijn op de wc. Want aan een keutel kun je echt zien of het goed met je gaat. Nou ja, ik heb gelukkig meer verstand van gras en koeien, maar er is een overeenkomst. Mestflatten...

Lees verder

De Weideman: Koe en gras kiplekker

  15 augustus 2014 Koe en gras kiplekker Best prettig, dat koelere en groeizame weer. Niet meer zweten bij een beetje inspanning en vliegen en dazen van jezelf en de koeien afslaan. Ik voel me er kiplekker bij! De koeien en het gras trouwens ook. Die zijn beide het productiefst bij temperaturen tussen de 15 en 20 graden. Het gras komt met al dat vocht en koelere temperaturen...

Lees verder

2000 melkveehouders en adviseurs volgen De Weideman

De Weideman heeft de 2000ste abonnee op zijn wekelijkse Weidevakmail verwelkomd. Dit laat zien hoe snel vakmanschap voor gras en beweiden door Nederlandse melkveehouders wordt opgepakt. Vorig jaar april stuurde De Weideman zijn eerste vakmail uit.De Weideman is dé Vakman van Nederland op het gebied van weidegang voor de Melkveehouderij. Wekenlijks geeft hij actuele tips en adviezen over weerbarstige...

Lees verder

De Weideman: Peper en zout

8 augustus 2014 Peper en zout Ik ben blijkbaar niet zo’n beste kok. Na de eerste happen beginnen de kinderen met peper en zout en soms ook met currysaus en ketchup het eten op hun bord voor zichzelf op smaak te brengen. Daar moet ik aan denken als ik bij verschillende veehouders de weilanden met koeien met meer dan gemiddelde belangstelling bekijk. Soms vreten de koeien met lange...

Lees verder