Stoomcursus Weidegang

In 2017 organiseerde Stichting Weidegang twee maal een compacte cursus voor adviseurs en erfbetreders. Wegens succes wordt de cursus ook in het najaar van 2018 weer gegeven. In drie dagdelen maken deelnemers de belangrijkste kennis eigen.Door de cursus op praktijkbedrijven te organiseren wordt theorie met praktijk afgewisseld. Lees meer

 
 
Weideman in een nieuw jasje

Wekelijks verschijnt de versgrasdata + een actuele tip van de Weideman op de Veeteeltsite.  Ook maakt de Weideman in zijn weidestudio verschillende animatievideo’s: Met de speelgoedboerderij van zijn zoontje legt hij uit hoe makkelijk weidegang kan zijn. Een absolute aanrader!

 
 
Robot & Weiden

Robotmelken combineren met weidegang: het kan! Stichting Weidegang heeft samen met o.a. robotfabrikanten en Wageningen UR systemen ontwikkeld om robotmelken goed te kunnen combineren met weidegang. Lees meer 

 
 
Dynamisch Weiden

Beweiden is geen kunst, maar is te leren! In Dynamisch Weiden zijn nieuwe bedrijfssystemen om te kunnen weiden bij wisselende omstandigheden ontwikkeld. Vanuit Koe & Wij is er een richtlijn voor het schatten van de droge stofopbrengst van grasland ontwikkeld. Bekijk de project-website van Wageningen UR Livestock Research

 
 
Economisch weiden

Wat is het economisch rendement van weidegang op moderne melkveebedrijven die verder opschalen, automatisch melken en werken met personeel? En hoe kan je het rendement uit gras en weidegang verder verhogen? Wageningen Livestock Research zocht dit, in samenwerking met een groot aantal partijen, eens tot op de bodem uit. Bekijk de project-website van Wageningen UR Livestock Research.

 
 
Dossier weidegang - Wageningen UR

Veel informatie over weidegang is bijeengebracht door Wageningen UR Livestock Research. Er is een dossier Weidegang, waar je kunt grasduinen in publicaties, onderzoeksrapportages, tools en nieuws over weidegang, en er is een Youtube-kanaal met filmpjes over weidegang.

 
 
Dossier Beweiding - Groen Kennisnet

Het dossier Beweiding op Groen Kennisnet brengt basiskennis over weidegang bij elkaar. Hier is alles handig ingedeeld in 19 “rapportvakken”; onderdelen die een vakbewaam beweider moet beheersen. Ook hier wordt verwezen naar handige tools.  

 
 
 Opstallen of weiden?

Over de keuze tussen opstallen en weiden heeft het project Koe & Wij ons veel geleerd. Daarover hebben wij - voor de thema's economie, arbeid, persoonlijke waarden en maatschappelijke waarden - een en ander bij elkaar gezet.