OPEN DAG DIGITAAL MEETSYSTEEM (GEA)

 

De laatste jaren zijn er nieuwe beweidingsvormen ontwikkeld. Naast het hele koppel in de wei, wordt ook steeds vaker in koppels op verschillende dagdelen geweid. Ook vrij koeverkeer wordt meer en meer toegepast. Om weidegang verder te bevorderen wil de Duurzame Zuivelketen het voor melkveehouders, die nieuwe vormen van beweiding toepassen, makkelijker maken weidegang aan te tonen. De hiervoor toegelaten meetsystemen maken dit mogelijk door automatisch te registreren wanneer en hoe lang koeien in de wei zijn. Op die manier kan de melkveehouder op een nieuwe manier aantonen dat zijn koeien voldoende weiden.


Melkveehouder Stan Bosman is onlangs gestart met werken met het digitale meetsysteem van GEA. Dit systeem registreert weidegang door middel van een weideselectie of doorloopantenne bij de in- en uitgang van de stal. De koeien worden herkend aan een responder die om de hals of voorpoot is bevestigd.

 

Op 19 september van 13.00-16.00 uur stelt Stan zijn bedrijf open voor collega melkveehouders, erfbetreders en overige geïnteresseerden en zal hij, tijdens een rondleiding door de stal en wei, vertellen over zijn opgedane ervaringen met dit systeem. Daarnaast zal GEA zelf ook aanwezig zijn om toelichting te geven. Uiteraard is er ruim de mogelijkheid om vragen te stellen. Op elk heel uur start een rondleiding onder genot van een kop koffie.

 

Locatie
Stan Bosman
Hoofdweg 147
7782 PV
De Krim

 

De open dag is gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden heeft de voorkeur maar is niet verplicht. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Burgers zijn niet uitgenodigd voor deze vaktechnische dag.

 

20180829 Bosman