Kosten
Voor het Nieuwe Weiders-Pakket betaal je een eigen bijdrage van 375 euro (excl. BTW).

Aanmelden
Meld u nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek voor het Nieuwe Weiders pakket via het aanvraagformulier.

nieuweweiders
               Overstappen van jaarrond opstallen naar weiden spannend?


Stichting Weidegang heeft een begeleidingstraject met een vaste WeideCoach voor veehouders die (weer) willen gaan weiden. 
Een WeideCoach begeleidt je om goed te starten en staat naast je als het even niet loopt. Daarnaast trek je samen op met zes collega’s die ook starten met weiden om samen de FarmWalk te oefenen en bij elkaar te kijken hoe het loopt. 

Voor wie

Voor de veehouder die wil overstappen van jaarrond opstallen naar weiden en dit of volgend jaar (een groot deel van) de melkgevende koeien wil weiden.

Vrijblijvende kennismaking

Kijken of het wat voor jou is? Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een WeideCoach. De WeideCoach bespreekt of weidegang past bij jouw bedrijf en jou als veehouder.

Het Nieuwe Weiders-pakket

Wanneer na de kennismaking blijkt dat je verantwoord kunt en wílt omschakelen, maak je kennis met jouw WeideCoach die je gedurende twee weideseizoenen deskundig begeleidt. In het Nieuwe Weiders-Pakket zit:

  • Adviesgesprek Hier kies je, samen met de WeideCoach, het juiste beweidingssysteem voor jouw bedrijf en maak je een beweidingsplan. Ook jouw belangrijkste adviseurs schuiven aan.
  • Omschakel-FarmWalk Onder begeleiding van de WeideCoach kom je gedurende twee weideseizoenen, samen met de groep andere Nieuwe Weiders tot zeven keer bij elkaar om het dagelijks management van beweiden te trainen.
  • Individuele begeleiding De WeideCoach helpt je om grip te krijgen op het beweiden en staat voor je klaar als je vragen hebt of ergens mee zit.