Nieuwsberichten

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Stichting Weidegang? Meld u aan voor onze nieuwsberichten.

23 november 2015 - Het weidemelklogo van Stichting Weidegang komt per 1 januari 2016 ook beschikbaar voor buiten Nederland geproduceerde zuivelproducten die voldoen aan de criteria van weidezuivel.

28 oktober 2015 - Automatisch melken kan goed gecombineerd worden weidegang. Deze conclusie onderschrijft meer dan 99% van de 500 deelnemende melkveehouders in het project Robot & Weiden. 27% geeft daarbij aan dat randvoorwaarden op het bedrijf wel geschikt moeten zijn. Belangrijkste randvoorwaarden zijn de aandacht die de veehouder wil en kan besteden aan weidegang, de beschikbare huiskavel en de bezetting van het automatisch melksysteem.

24 augustus 2015 - De Jaarrapportage van Stichting Weidegang is gepubliceerd.

3 juli 2015 - De Weideman heeft de 3000ste abonnee op zijn wekelijkse Weidevakmail verwelkomd. Dit laat zien hoe snel vakmanschap voor gras en beweiden door Nederlandse melkveehouders wordt opgepakt. In april 2013 stuurde De Weideman zijn eerste vakmail uit.

6 mei 2015 - De Nederlandse melkveehouderij behoort tot de efficiëntste ter wereld. De melkproductie per koe speelt daar een grote rol in. Met fokkerij, voeding en huisvesting, maar vooral ook het vakmanschap van melkveehouders, hebben we sinds de jaren zestig de gemiddelde melkproductie van koeien weten te verhogen van 4500 naar ruim 8000 kilo.

FarmWalk goed beoordeeld

20 februari 2015 - Melkveehouders geven de FarmWalk gemiddeld een 7,5. Het merendeel (92%) van de deelnemers raadt andere melkveehouders aan ook aan de slag te gaan met de FarmWalk.De ronde door het gras – en daarbij gericht kijken, meten, beslissen en doen – plus kennis over gras en bodem worden beoordeeld als meest waardevolle elementen van de FarmWalk.

24 november 2014 - Leg de focus op gras, doe de FarmWalk
Vandaag is de inschrijving voor FarmWalk-studiegroepen van Stichting Weidegang geopend. Veehouders kunnen zich tot 31 januari inschrijven. Er zijn nog 500 plaatsen beschikbaar voor melkveehouders die het eerste jaar deelnemen.

2 februari 2014 - Ben jij adviseur of begeleider in de melkveehouderij en wil jij groepen melkveehouders gaan begeleiden en ondersteunen in de FarmWalk? Dan is dit je laatste kans! In 2015 zal Stichting Weidegang voor de derde en voorlopig laatste maal 30 WeideCoaches opleiden in de Praktijkschool voor Beweiding. Je kunt je t/m 31 oktober inschrijven door een mail te sturen naar Jessica Cornelissen (jessica.cornelissen -at- hinsa.nl).

1 augustus 2014 - De Weideman heeft de 2000ste abonnee op zijn wekelijkse Weidevakmail verwelkomd. Dit laat zien hoe snel vakmanschap voor gras en beweiden door Nederlandse melkveehouders wordt opgepakt. Vorig jaar april stuurde De Weideman zijn eerste vakmail uit.

7 februari 2014 - De eerste 12 WeideCoaches hebben de Praktijkschool voor Beweiding van Stichting Weidegang succesvol afgerond.